Inne

O sztuce trochę inaczej – 17.03.2018
IMG_5228W piątkowy wieczór 17 marca gościliśmy Andrzeja Kaletę, twórcę obrazów, architekta odpowiedzialnego za aranżację wnętrz w wielu prywatnych domach i instytucjach w naszym powiecie, projektanta elewacji wołomińskich kamienic, a także autora witraży w szpitalnej kaplicy, malowideł w kościele Matki Bożej Częstochowskiej w Wołominie czy ołtarza w kościele w Zagościńcu. Artysta podzielił się z licznie zgromadzonymi gośćmi refleksjami na temat duchowej natury sztuki, procesu twórczego, czerpania inspiracji z codzienności i metafizyki. Swoją opowieść zilustrował obrazami, które prezentował ostatnio na wystawie „Moje natchnienia” w galerii w Fabryczce. Więcej… Galeria

Spotkanie z doktor Grażyną Machurą-Wiewiórko – 31.08.2017
IMG_2686Danuta Michalik przedstawiła doktor Grażynę Machurę-Wiewiórko. Temat spotkania sprawił, że do Izby przybyli goście, wśród których pani Grażyna rozpoznała licznych znajomych – współpracowników, swoich pacjentów, przyjaciół. W swoim wystąpieniu pani doktor zwróciła uwagę na to, że zatraca się właściwy charakter wizyty lekarskiej. Na przytoczonych licznych przykładach zademonstrowała różne postawy pacjentów, którzy traktują wizytę lekarską i spotkanie z lekarzem bardzo powierzchownie. Więcej… Galeria

Jak tańczono w dawnych wiekach – 16.04.2016