Wieczór Niepodległościowy

flagi-malekcc (84 of 246)Zgodnie z tradycją Izba Muzealna Wodiczków w Wołominie pragnie uczcić Święto Niepodległości koncertem pieśni patriotycznych. Pieśni te, przez wieki zakorzenione w tradycji narodu Polskiego, przypominają najpiękniejsze karty naszej historii, jednoczą wokół zawartych tam treści, zachęcają do kultywowania tradycji przodków. Liczymy na Państwa przybycie i udział we wspólnym śpiewaniu pieśni znanych i podnoszących na duchu. W tym roku śpiewać będziemy wspólnie z Chórem Miejskim Cantus Cordis pod dyrekcją znakomitego dyrygenta Władysława Chanasa. Chór powstał w 1992 roku, a więc jego wizyta w Izbie poprzedzi zbliżająca się 25 rocznicę jego istnienia.

wolomin_sepia-na-doleWydarzenie jest częścią projektu realizowanego przez Fundację ODA pt. „Prowadzenie działań wspierających edukację kulturalną oraz popularyzację dziedzictwa historycznego Wołomina” wspieranego przez Urząd Miejski w Wołominie.

Serdecznie zapraszamy w piątek 11 listopada o godz. 18:00. Relacja

Dodano 26.10.2016 r.