Podwieczorek muzyczny dla dzieci – Klarnet na poważnie i na wesoło

IMG_1823W niedzielę 18 listopada w Izbie Muzealnej Wodiczków odbędzie się kolejne spotkanie z cyklu „Podwieczorek muzyczny dla dzieci”. Tematem tego spotkania będzie instrument muzyczny – klarnet. Podwieczorek poprowadzi Małgorzata Chmielewska, przy pianinie zasiądzie Anna Kornacka. Na klarnecie zagra Janusz Komuda, artysta i pedagog w Miejskiej Szkole Artystycznej I stopnia im. K. R. Domagały w Mińsku Mazowieckim, członek Miejskiej Orkiestry Kameralnej i Miejskiej Orkiestry Dętej w Mińsku Mazowieckim.
Na program tego wieczoru złożą się następujące utwory: „Sonatina” C. M. Webera, „Karnawał wenecki” J. B. Arbana w aranżacji H. R. Kenta, „Tarantella” C. Barmanna, „Mały Murzynek” C. Debussy’ego, temat z filmu „Różowa pantera” H. Manciniego oraz polka „Dziadek” w opracowaniu S. Wiśniewskiego.

Serdecznie zapraszamy w niedzielę 18 listopada o godzinie 16:30. Wstęp wolny. Relacja

Wydarzenie jest realizowane w ramach projektu wolomin_sepia-na-dole„Prowadzenie działań wspierających edukację kulturalną oraz popularyzację dziedzictwa historycznego Wołomina” finansowanego przez Gminę Wołomin.

Dodano 12.11.2018 r.