Pacjent z wizytą u lekarza – Jak gadać, żeby się dogadać (tytuł zaczerpnięty od T. Kammela)

Grazyna WiewiorkoW najbliższy czwartek 31 sierpnia w Izbie Muzealnej Wodiczków lekarz medycyny Grażyna Machura-Wiewiórko poprowadzi spotkanie poświęcone relacji pacjent-lekarz. Grażyna Machura-Wiewiórko zaistniała w środowisku Wołomina dzięki pracy swojego taty, który w latach 50. był jedynym radiotechnikiem na terenie Wołomina. Pani Grażyna skończyła w Wołominie szkołę podstawową i średnią – Liceum Ogólnokształcące im. W. Nałkowskiego. Jest absolwentką Akademii Medycznej we Wrocławiu. Posiada specjalizację medyczną I stopnia – choroby wewnętrzne – oraz II stopnia – medycyna rodzinna. Jest również lekarzem medycyny pracy. Swoją karierę zawodową związała ze Szpitalem Kolejowym przy ul. Brzeskiej w Warszawie, a od wielu lat prowadzi praktykę lekarską jako lekarz rodzinny na terenie Wołomina. Wiele lat poświęciła także na pracę społeczną na rzecz dzieci i młodzieży niepełnosprawnej.
W swoim wystąpieniu pani doktor podzieli się z gośćmi swoim wieloletnim, bogatym doświadczeniem i wskaże potencjalnym pacjentom, w jaki sposób najprościej i najbardziej wyczerpująco przedstawić lekarzowi informacje o swoich zdrowotnych przypadłościach.
Serdecznie zapraszamy na spotkanie 31 września 2017 r. o godzinie 19:00. Relacja

Dodano 27.08.2017 r.