Warsztaty fotograficzne

20161111_185722Serdecznie zapraszamy w sobotę 06.05. 2017 r. o godzinie 10:00 do udziału w warsztatach fotograficznych. Mile widziany własny sprzęt fotograficzny. Udział w zajęciach jest bezpłatny, jednak z uwagi na ograniczoną liczbę miejsc konieczne jest telefoniczne potwierdzenie swojej obecności – tel. 601 281 581.

Warsztaty poprowadzi pani Katarzyna Humińska, która fotografią zajmuje się od lat osiemdziesiątych. Zawodu fotografa uczyła się w zakładzie Janiny Nasierowskiej oraz słynnej portrecistki Zofii Nasierowskiej. Pracowała w Pracowni Podstaw Projektowania Graficznego na Akademii Sztuk Pięknych w Warszawie, gdzie prowadziła ćwiczenia praktyczne ze studentami. Zdjęcia pani Katarzyny Wołominianie mogli oglądać na licznych wystawach – ciekawą wystawą było pokazanie fotografii starych, degradujących nagrobków w powiatowej Galerii “Korozja i Kolor”. Swoimi pracami stale dokumentuje historyczne miejsca znajdujące się na terenie Wołomina i w jego okolicach. Relacja

wolomin_sepia-na-doleSpotkanie jest realizowane w ramach projektu „Prowadzenie działań wspierających edukację kulturalną oraz popularyzację dziedzictwa historycznego Wołomina” finansowanego przez Gminę Wołomin.

Dodano 04.05.2017 r.