Warszawski Duet Akordeonowy

Muzycy rozpoczęli współpracę podczas wspólnych studiów na Akademii Muzycznej im. F. Chopina w Warszawie (2007/2008 r.) – obecnie UMFC. Dzięki ogromnej pasji, świeżemu spojrzeniu na muzykę oraz wielu pomysłom realizowanym we własnych aranżacjach znanych i popularnych utworów, nadali wykonywanej muzyce indywidualny charakter. W połączeniu z doskonałymi umiejętnościami gry na instrumentach każdy ich koncert to niepowtarzalny spektakl muzyczny. Wykonują transkrypcje muzyki klasycznej, filmowej oraz rozrywkowej ale też własne aranżacje muzyki francuskiej oraz klasycznego tanga argentyńskiego i Tango Nuevo A. Piazzolli.

piotrkopietz_malyPiotr Kopietz – muzyk, aranżer, kompozytor. Należy do grona kilku muzyków w Polsce koncertujących na narodowym instrumencie argentyńskim, bandoneonie oraz na rzadko spotykanej, francuskiej akordinie. Koncertuje solo, w zespołach kameralnych oraz z towarzyszeniem orkiestr symfonicznych w Polsce oraz poza jej granicami. Nagrywa muzykę klasyczną oraz rozrywkową dla teatru, telewizji oraz radia. Laureat kilkunastu ogólnopolskich i międzynarodowych konkursów muzycznych oraz kilkakrotny stypendysta Ministra Kultury RP. Jest absolwentem Akademii Muzycznej im. Fryderyka Chopina w Warszawie w klasie akordeonu. Studiował ponadto w Universität für Musik und darstellende Kunst Graz w Austrii oraz uczestniczył w wielu Międzynarodowych Kursach Interpretacji Muzycznej. Więcej na www.piotrkopietz.art.pl

jacekmalachowskiJacek Małachowski – akordeonista i kameralista. Absolwent Akademii Muzycznej im. Fryderyka Chopina w Warszawie w klasie akordeonu prof. Jerzego Jurka. Swoje umiejętności doskonalił ponadto na Międzynarodowych Kursach Interpretacji Muzycznej. Jest laureat kilkunastu ogólnopolskich i&nbsp’międzynarodowych konkursów muzycznych. Dwukrotny Stypendysta Prezesa Rady Ministrów oraz fundacji J & S Pro Bono Poloniae. Koncertuje solo, w zespołach kameralnych, a także jako muzyk sesyjny w Polsce i za granicą. Nagrywa dla Polskich i zagranicznych rozgłośni radiowych. Współpracuje również z Estradą Kameralną Filharmonii Narodowej w Warszawie.