Ryszard Matusiewicz

kol-2017-30Ryszard Matusiewicz to dobrze znany wołomińskiej publiczności poeta, kompozytor i wykonawca piosenek. W jego dorobku znajduje się ponad 100 utworów. W 2016 roku twórczość artysty została doceniona przez jury Ogólnopolskiego Przeglądu Piosenki Autorskiej, które wytypowało go do występów finałowych wśród najbardziej znanych polskich bardów. We współpracy z rodziną Gąsiorkiewiczów artysta stworzył też garść utworów dziecięcych i młodzieżowych, które nie tylko były doceniane w swoich festiwalowych wersjach, ale miały także premierę radiową (RDC). Wybrane utwory Ryszarda Matusiewicza zostały wydane na dwóch amatorskich, niskonakładowych płytach. Obecnie trwają prace nad nowymi aranżacjami i wykonaniem utworów z programu „Sny małego miasteczka”, których efekt powinien być dostępny dla publiczności późną wiosną. Zanim to się jednak stanie – podobnie jak w ubiegłym roku – artysta przygotuje wybór tradycyjnych kolęd i pastorałek, które zagra wołomińskiej publiczności, licząc na jej aktywny udział w kolędowaniu.